Affaldssorterings-app til kommunerne

Sorter dit affald korrekt med en app der kan scanne stregkoder på over 80.000 produkter, sende push notifikationer om dine affaldstømninger og give seneste nyt fra kommunen.

Hvem er Perfect Waste?

Perfect Waste arbejder for at gøre bæredygtig affaldssortering lettere for borgere og kommuner i hele landet. Ved at hjælpe borgere med sortere deres affald korrekt, lettes kommunernes og renovatørenes arbejde med affaldssortering og information. På den måde hjælper Perfect Waste kommunerne med at bidrage til et bedre klima og miljø.

Perfect Waste scanning af produkt-stregkoder

Udfordringen

Kommuner og forbrændinger sorterer affald forskelligt. I nogle kommuner skal et produkt sorteres som plastik, mens det samme produkt skal sorteres som restaffald i andre kommuner. Det kan være lidt af en jungle at gennemskue, hvad de forskellige produkter skal sorteres som med de mange affaldstyper, der eksisterer. For at lette opgaven for borgere og kommuner kom Perfect Waste med ideén om at udvikle en app, der kan give borgeren svar på de spørgsmål, de må have.

Perfect Waste kom i kontakt med os da de skulle have udviklet en app, der kunne fungere som en hjælpende hånd i sorteringsarbejdet. Samtidig var der et ønske om at have en samlet platform for borgeren, hvorpå de kunne få information om, hvornår de ville få afhentet affald, læse om affaldstyper og læse seneste nyt fra deres kommune. Desuden bygger Perfect Waste på crowdsourcing, så der hele tiden tilføjes nye produkter til samlingen.

Perfect Waste forside

Løsning

For at nå det største antal borgere og give dem den bedste brugeroplevelse har vi udviklet Perfect Waste som en cross-platform app. Dette medfører, at en kodebase kan levere app'en til både Android og iOS og samtidig opføre sig som en native app.  Kodebasen er udviklet i AngularJS og Ionic, som er et hybrid app framework.

Applikationen er udviklet til at forbinde med Google Cloud, hvor vi benytter FCM (Firebase Cloud Messaging) til at sende push-notifikationer til både Android og iOS på en gang. Derudover benytter applikationen Firestore, som er Google's svar på dokument-baserede databaser.

Sidst men ikke mindst, er applikationens backend bygget med Google Cloud functions, for at opnå en skalerbar og økonomisk fordelagtig applikation. Infrastrukturen til Perfect Waste er bygget “serverless”, hvilket betyder, at serverene kun aktiveres ved anmodninger. På den måde spares serverkræfter i perioder med lidt trafik, mens systemet også kan klare peak-perioder - som resultat spares der strøm og penge uden at gå på kompromis med serverkræfter.

Vi vedligeholder og udvikler fortsat nye features for Perfect Waste, så der vil løbende være opdateringer med nye features. 
Prøv appen til iOS eller Android.

Har du en idé til en app eller mangler du professionel app udvikling så kontakt os!

Teknologier til dette projekt:

Angular
Capacitor
Ionic